Life is just a bowl of cherries....







Life is just a bowl of cherries
Don't take it serious,
Life's too mysterious
You work,
You save,
You worry so
But you can't take your dough
When you go, go, go


Si daca acesta e moto-ul Vanilla Kitchen ce era mai potrivit decat Cherry Pie...
Acum pot spune ca il inteleg pe Tom/Jerry de ce fura tot timpul Placinta cu visine...(asta se intampla in desene :))) E absolut delicioasa!!!!
Trebuie sa recunosc ca atunci cand ma gandeam la placinta cu visine/cirese imaginea care imi venea in minte nu semana deloc cu ce am facut eu azi.
Placinta cu visine tipica si clasica Romanian style, un simplu piscot peste care adaugam continutul unui borcan de visine...si e gata treaba...20 de min mai tarziu e gata coapta si mancata.....:))
Cherry Pie e varianta americana , mai laborioasa si mult mai delicioasa!!! Umplutura poate fi situata undeva intre crema si fruct natur din compot. Datorita amidonului zeama din compot se face o crema fina dulce acrisoara.
Aveti mai jos reteta!!! Nu ezitati sa o incercati!!! Regretele vor fi doar la cantitate...adica : O sa regretati ca nu ati facut o portie dubla!!!

Ingrediente pentru blat:
250 gr de faina
1 praf de copt
2 lg esenta de lamaie
8 lg de apa calduta
100 gr unt la temperatura camerei.

Ingrediente pentru umplutura:
400 gr de visne sau cirese- eu am pus visine. Pot fi proaspete, congelate sau din compot.
zeama de pe compot
1 anason stelat
2 lg de amidon
2 lg praf de scortisoara
5 lg de zahar brun

Ingrediente pentru glazura:
1 albus de ou
4-5 linguri de zahar brun

Intrun bol se amesteca faina cu praful de copt si zeama de lamaie.
Untul se taie in mici bucatele si se framata bine cu faina. Se adauga si apa. Daca aluatul este prea moale atunci se mai adauga 2-3 lg de faina. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 30 de minute.




Intre timp se pregateste umplutura. Se pune pe foc mic zeama de visine cu amidonul, zaharul, scortisoara si anasonul. Se amesteca incontinuu. Dupa ce da in clocot teoretic ar trebui sa se ingroase putin cate putin. Se scoate anasonul. Peste crema astfel obtinuta se pun visinele fara sambur, si se mai da un clocot amestecand in continuu.



Se scoate aluatul din frighider si se taie un sfert din bila de aluat. Bucata ceea mai mare se intinde intr-o tava rotunda, inclusiv pe pereti. Deoarece aluatul continee o cantitate destul de mare de unt nu mai este nevoie sa ungeti tava. Se toarna peste umplutura de visine. Din bucata de aluat ramasa se face un grilaj care se pune deasupra umpluturii.


Se bate un albus de ou si se unge grilajul si marginile prajiturii. Se presara deasupra zaharul brun si se da la cuptor cam o jumatate de ora.
Se serveste calduta si cu multa pofta!!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu