Spring rolls



Yummi....yummi
recomand reteta asta, pentru o seara cu prietenii , sau chiar si pentru o cina finger food cu iz oriental, si aroma de primavara.
Spring rolls = 3 cuvinte: rapid, usor, gustos.
Daca vreti sa va impresionati oaspetii algeti aceasta reteta, cu importanta remarca de a nu le servii imediat. Asteptati 5-7 minute dupa prajire sa se fragezeasca alutul si apoi serviti cu un sos tzatziki sau chiar un sos picant...voi alegeti

Ingrediente:
0 legatura de ceapa verde
2 morcovi
5 ciuperci champignion mari
1 dovlecel zuchini
100 gr mazare bobi prefiarta
2 ardei rosii
150 gr piept de pui taiat juliene si fiert bine
1 pachet aluat foi de placinta
2 galbenusuri
sare, piper, nucsoara

Pentru sosul tzatziki:
1 castravete mare dat prin razatoare
1 catel de usturoi tocat
sare, piper
150 gr iaurt

Se taie dovlecelul si morcovul julien si se pune la calit in putin unt topit.Intre timp se taie tot julien si ciupercutele si se pun si se ele la calit. Cand legumele sunt bine facute se pune si restul legumelor. Se mai lasa pe foc mic 4-5 min. Iar apoi se pune si pieptul de pui fiert. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se scurge bine de surplusul de unt topit, si zeama lasata de legume.



Se bat bine - bine ouale(you know the rule...like there`s no tomorow) si se unge marginile foii de aluat. Eu impartit o foaie de aluat in 4, altfel, imi ieseau prea mari...


Am pus umplutura si am procedat la fel ca la sarmale, doar ca mereu am uns marginile cu galbenus de ou ca sa nu se deslipeasca.
Deasupra am mai uns putin cu ou.(foarte putin... doar pentru culoare)


Le-am prajit pana au primit culoare in ulei incins(daca ulei este bine incins mai mult de 2 min nici nu trebuie).




Se serveste cu sos tzatziki care este foarte simplu de facut...
Se amesteca usturoiul cu castravetii si condimentele iar apoi se pune iaurt. Va rezulta un sos acrisor foarte racoritor insa fooooooorte pacatos pentru fiere....:)))
Mi-au iesit 20 de rulori si au fost foarte apreciate.