Panna Cota


Din categoria bery farm, vin cu o reteta de panna cota pe care am servito cu zmeura si sos de zmeura...Yumiiiiii
Se face extraordinar de usor si rezulta un desert extraordinar de fin cremos si bun...
Aveti nevoie de:
500 ml de frisca lichida
100 ml de lapte
1 praf de gelatina

zmeura cat se poate de multa...

Procedura e una ffff simpla
Se pune frisca la incalzit, iar gelatina la inmoiat in lapte. Cand frisca ajunge la punctul de fierbere se toarna laptele si se mai amesteca pret de 1 min. se toarna in forme si se lasa la rece pentru 4 ore.

Pentru sosul de zmeura , am folosit blenderul, cu ajutorul caruia am facut piree fructele. Dupa ce panna cota s-a inchegat...e gata de ansamblare.
Am lasat formele in apa calduta pentru 2-3 minute si le-am rasturnat pe o farfurie....
Iata ce a iesit...
Doamne cat a fost de buna....
O sa mai revin si cu alte variante in curand....

Wild beries squares




Absolut delicoase....
Am primit de la soacra mea(who Good blees America has the moust beutiful garden ever) o multime de fructe de padure...asa ca m-am apucat de muncit.... ca doar nu puteam lasa toate fructele sa se strice...
Si sa vedeti ce am facut....
Am inceput cu niste patrate cu fructe de padure....fructe de padure domesticite..asta pentru ca sunt culese proaspete din gradina...
pentru asta aveti nevoie de....

* fructe de padure - eu am folosit, coacaze rosii si negre si zmeura
*4 oua - foarte eco ca doar socrela sta la casa si avem de toate
*200 grame de zahar
*200 grame de lapte
*100 grame de unt
*300 grame de faina
*1 praf de copt

Incepi prin a spuma bine-bine zaharul cu untul iar apoi adaugi ouale. cand se incorporeaza, adaugi laptele, faina si praful de copt si iata ca blatul e gata. Folositi mixerul nu telul pentru a obtine un produs finit mai bun...
Fructele de padure se dau intai prin faina.
Se pune aluatul intr-o tava tapetata cu faina iar apoi, se pun deasupra fructele. Se coace la foc mic pret de 30-35 de minute. Cand s-a racit se taie in patrate si se pudreaza cu zahar pudra...
ce bine merg la o ceasca de ciocolata calda....(o sa revin mai tarziu cu o reteta foarte speciala de ciocolata calda...)

Un premiu drag...de la o prietena draga



Despre premiul meu pot sa spun un lucru uimitor...
Cu o zi inanite sa imi ridic coletul de la posta aveam pofta de un sos de visine, insa din pacate se terminase amidonul...alerg bineinteles in toate supermarketurile si hipermarketurie existente in oras...si nu gasesc sub nici o forma...se pare ca pe aici nu se prea cunoaste notiunea de amidon de porumb....lumea il confunda cu bicarbonatul de sodiu...RUSINICA...
A doua zi cand am deschis coletul i-a ghici ce am gasit: AMIDON!!!!
Multumesc Lia!!! Mi-ai salvat sosul de la autodistrugere :))