Târgul de produse si preparate culinare traditionale

Eveniment cultural devenit tradiţional, meleagurilor arădene – Tărgul de produse şi preparate culinare tradiţionale se va desfăşura în acest an la Ştrandul Neptun din municipiul Arad în perioada 29-30 mai.
Organizatorii Consiliul Judeţean Arad – Centrul Cultural Judeţean Arad, Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Arad şi Primăria Municipiului Arad vă invită, cu această ocazie să degustaţi produsele culinare (majoritatea atestate din punct de vedere a calităţii şi autenticităţii) oferite din belşug de către producătorii tradiţionali din judeţul nostru, cum ar fi : salamul de Nădlac, Pita de Pecica, Pălinca de Groşii Noi, Răcia de Aldeşti, Ţuica de Chisindia, Reteşul de Şepreuş (plăcinta ţăranească de casă), Găluştele slovăceşti de la Nădlac, brânzeturi, paste făinoase de casă, dulciuri de casă etc
Într-un moment în care trendul ECO obţine din ce în ce mai mulţi adepţi, evenimentul de la Arad ne sugerează cum să gătim şi să ne hrănim natural şi sănătos. Ca urmare aici se vor organiza concursuri de „măiestrie în arta culinară” pentru preparatul tocăniţei, sarmalelor, ciolanului cu fasole sau plăcintelor de casă.
Alături de „maieştrii bucătari ai artei culinare tradiţionale”, la Arad vor mai fi prezenţi: producatori de legume si fructe proaspete, producatori de produse apicole, producatori de plante şi flori decorative de sezon din judeţ şi nu numai.
Manifestarea va fi „agrementată” cu o serie de momente cultural – artistice inedite.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu