clatitele se invart in aer




Clătitele se învârt în aer !!! :=) şi singurul loc unde aterizează este tigaia. Raluca a descoperit tehnica.
Sâmbătă, 27 februarie 2010, Vanilla Scented Kitchen a luat parte la primul eveniment cu temă culinară. Raluca şi cu mine am pregătit Clătite Îmbătate şi Clătite Eifel, în cadrul evenimentului Muvi Clab-Pancake Edition.
Fără lipsă de modestie pot spune ca, au fost hitul anului. Pentru a vă convinge puteti intra pe blog-ul asociaţiei www.asociaţiapeople.blogspot.com
În tot acest timp poate vreţi să şi încercaţi reţetele:

Baza pentru clătite:
2 ouă
10 lg de apă mineral
10 lg de lapte
1 lg de ulei
400 gr făina
Un pahar şi jumătate de apă plată sau chiar mai mult
Un praf de sare

Se bat bine ouăle cu un praf de sare şi cu o lingură de ulei. Se adugă rând pe rând laptele şi apă minerală până când se omogenizează compoziţia.În ploaie se toarnă peste compoziţia lichidă, făina, având grijă să se amestece tot timpul. Va rezulta o compoziţie destul de groasă care se va supţia treptat cu apă plată. Clătitele se coc la foc mic.

Compoziţie pentru Clătite Îmbătate:
250 gr piept de pui dezosat
100 gr ciuperci taiate julien-prefierte-
150 gr vin alb semi-sec sau chiar dulce-după gusturile fiecăruia-
0 ceapă mică tocată fin
2 lg de unt
1 praf de sare
1 praf de piper
100 gr smântână
150 gr cascaval ras

Se topeşte untul într-o tigaie cu pereţi înalţi iar apoi se adaugă ceapa. Adaugăm ceapa, şi lăsam 1-2 minute la rumenit, adăugăm apoi pieptul de pui, amestecând tot timpul. După 2 minute se adugă vinul şi se lasă la înăbuşit timp de 30-45 de minute la fos mic. La sfârşt se aduagă ciupercile,sarea şi piperul şi se mai lasă la foc mic încă 10 minute.
În mijlocul unei clătite se adaugă cam o lingură şi jumătate de piept de pui şi o lingură de cascaval.Se rulează la fel ca şi sarmalele şi se pun într-un vas de yena. Deasupra „sărmluţelor” se pune din belşug smântână şi cascaval şi dau la cuptor pentru 5 minute până când se gratinează. Se servesc calde ornate cu o frunză de pătrunjel.

Clătite Eifel
2 banane
75 gr de cremă de ciocolată moale, nuttela sau finetti
Frişcă

Bananele se taie rondele. Clătita se unge cu cremă de ciocolată, în mijloc se pun câteva rondele de banane şi se rulează sub formă de sarma.Se decorează cu un moţ de frişcă şi opţional se stropeşte cu sos caramel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu