Mini Tarte cu fructe






Sambata seara eram tare plictisita... si ca sa imi treca m-am apucat evident de gatit. Mi-am cumparat de curand o tava pentru mini tarte pe care nu am apucat inca sa o folosesc si m-am gandit sa o inaugurez, chiar daca ora era destul de tarzie.
Ce a iesit a fost apsolut divin. Si in plus mi-a trecut si plictiseala. :)

Ingrediente pentru aluat:
200 gr unt moale de la temperatura camerei
450 gr faina
150 gr zahar
1 ou
1 praf de sare

Ingrediente pentru lemon curd:
3 lamai mari
200 gr zahar
200 gr unt
4 oua

Pentru decor:
4 fructe de kiwi
5 jumatati de piersica din compot sau proaspata
150 gr zmeura

Aluatul:
Se freaca bine untul cu zaharul si sarea pana se fac spuma. Se adauga putin cate putin faina, si se framanta pana se obtine un aluat mai tare. Se face din aluat o bila se impacheteaza in folie de plastic si se lasa 30 de min sau chiar mai mult la rece.

Intre timp se face crema de lemon curd.
Se pune untul la topit pe baie de aburi.Coaja de la lamai se rade si se se storc lamaile de suc. Totul se pune in vas. Intre timp se freaca bine-bine ouale cu zaharul , pana cand se dizolva zaharul. Cand untul e topit se toarna in vas si oale frecate cu zahar si se amesteca frenetic cu telul, pana cand se ingroasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la rece.
Atentie!!! Atunci cand crema se afla pe baie de aburi nu trebuie sa fiarba. Trebuie doar adusa la punctul de fierbere! daca incepe sa fiarba atuci crema se va transforma intr-o omleta dulce-acrisoara.

Believe me me I went through this! And it vasn`t fun!!!


Dupa asta din nou la munca cu altul.
Se scoate de la rece se intinde pe masa, si cu ajutorul unui pahar se decupeaza forme rotunde ce se pun in tava unsa cu putin ulei. Se coc la foc mediu 25-30 de min.
pentru a nu se umfla eu am pus deasupra aluatului din tava bucatele de hartie pe care le-am "inecat cu fasoale boabe". Astfel am ajut tartele sa isi formeze adancitura aceea frumoasa, in care am adaugat apoi crema.

Dupa ce le-am scos din cuptor si s-au racit , am umplut tartele cu lemon curd, iar apoi le-am ganisit cu bucatele de fructe. Deasupra daca doriti puteti turna si putina gelatina. Mi-e una nu mi-a mai venit sa mai cumpar gelatina la 01.00 noaptea asa ca le-am lasat asa. Oricum au fost o reusita si un hit. Din 20 de bucati cate am facut, a doua zi nu am mai ramas nici una. Un frate, un sot, si restul tribului au devorat totul.Laudele au fost insa pe masura!!!

3 comentarii:

  1. superbe tartele tale, as manca tot platoul :P
    PS. te-am adaugat si eu in lista mea de bloguri, ai un blog foarte dragut. Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. salut :)
    primiti cu provocarea?:) provocarea la fericire, noul premiu ce circula in blogfosfera. daca vrei sa intri in joc , provocxarea te asteapta pe blogul meu,isi face siesta! o zi superba !

    RăspundețiȘtergere